mandag 20. februar 2012

SUNT OG GODT - NANNAHS FRØKNEKKEBRØD



Jeg liker kombinasjonen sunt OG godt.
Det er jo mye som har begge egenskapene,
men jeg syns nå også det er en del av denne "slankematen"
som ikke har den beste smaken...
Og da kan det være det samme for meg.
For det er mange måter å være sunn på!

Her om dagen "bakte" jeg frøknekkebrød.
Ikke fordi jeg går på lavkarbodiett eller noe,
men fordi jeg rett og slett syns de er veldig gode.
Nå skal det også sies at kroppen min (magen spesielt)
fungerer best uten kombinasjonen gjær og hvetemel...
Kan man bytte ut noen måltider Wasa-knekkebrød med smør i alle hullene,
gjør jo ikke det noe før våren og sommeren kommer heller.

Knekkebrødene smakte jeg første gang i nyttårshelgen.
Og andre gang på en mammakveld med ost og kjeks og vin...
Og knekkebrød.
(Rødvin og knekkebrød høres kanskje ikke ut som den perfekte kombinasjonen,
men knekkebrødene var en suksess...)

Oppskriften jeg brukte fant jeg her.

De blir også kalt
Nannahs knekkebrød.

200 gram solsikkekjerner
1 dl linfrø (50 gram)
1 dl sesamfrø (50 gram)
2,25 dl kruskakli (50 gram)
2 ss fiberhusk (store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt (selv brukte jeg ca 1 ts fruktose)
5 dl vann



Ingrediensene...


Ingrediene ferdig oppmålt i bollen.
Da er det bare til å tilsette vannet...
Og sette på ovnen på varmluft; 160 grader.

"Deigen" skal  nå stå minst 10 minutter slik at alt svelles...



Så deles "deigen" (som det når har blitt) i to,
og en klump legges på hver sin stekeplate med bakepapir.
Så er det "bare" til å kjevle den ut.



Det anbefales å legge et bakepapir over når massen kjevles ut.
Den blir nemlig ganske så klissete...
(Jeg syns det var litt vanskelig å få kjevlet den helt ut.
Jeg brukte derfor en kniv for å smøre massen ut i hjørnene.
Jeg at noen andre bruker slikkepott....)

Rut opp med et pizzahjul eller liknende.


Sett inn begge platene på likt, og stek i ca 1 time og 10 minutter.  
Bytt plass på platene to ganger underveis.
Snu dem samtidig motsatt vei slik at den siden som først sto inn, også får stå ut.

Når det er ferdig stekt, ser resultatet slik ut...


Knekkebrødene smaker godt med all slags ost,
men de fungerer bra med både kaviar og syltetøy også...
(Man kan ikke vende alle vaner på en gang, må skjønne...;o)


2 kommentarer:

  1. Ååå, så godt det så ut Nina!!
    Disse skal jeg bake meg snart altså!!;)
    God mandagskveld snuppa;)
    Klem fra Kjersti

    SvarSlett
  2. Mmm... sunt og godt er en bra kombinasjon!! Lenge siden jeg har laget disse,
    tror jeg må prøve igjen;-)

    -Therese

    SvarSlett