torsdag 16. februar 2012

DET ER BURSDAGSKAKA SI, DET...

I dag har jeg omsider fått laget frøknekkebrødene som alle spiser nå om dagen.
Bilder er tatt, men ikke overført til PCen.
Og siden jeg kanskje har verdens tregeste datamaskin,
venter jeg med å legge ut bilder og oppskrift til i morgen.

Imens kan jeg legge ut oppskriften på en kake som har vært en favoritt her i et par år nå.
Selv 7-åringen vår, som hadde bursdag i januar, ville ha denne kaka istedenfor sjokoladekake.
Erfaringsvis så blir ikke kaka spist opp uansett hvordan den ser ut eller hvilken smak den har,
så han fikk det som han ville.
Det var riktignok ikke så mange andre gutter på 6 -7 år som hadde noe spesielt ønske om å smake på den, men bursdagsbarnet var strålende fornøyd!
Og med vafler og gelé i tillegg, var det ingen som savnet kvikklunsjkaka.



ISLANDSKAKE
- består av kokosmarengsbunn, vaniljekrem og sjokoladekrem

Kakebunn
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokos
50 g kokesjokolade
1 ss potetmel
0,5 ts bakepulver

Fyll og pynt
5 dl vanlig Piano vaniljekrem

3 dl kremfløte
50 g kokesjokolade

Pisk eggehviter og sukker til marengs. (NB! Eggehvitene alene først.) Romtempererte egg gir best resultat.
Vend i potetmel og bakepulver.
Hakk kokesjokoladen og bland i marengsen sammen med kokos.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen.
Stekes på nederste rille ved 175 grader i ca 45 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen, og sett den på et kakefat.

Fordel så vaniljekrem over kaka.

Riv resten av kokesjokoladen fint.
Pisk kremfløten og bland i den revne sjokoladen.
Ha sjokoladekremen over vaniljekremen og pynt med raspet sjokolade ller bær.

Om man liker krem, bør denne prøves!




2 kommentarer:

  1. Å den så god ut!!

    God helg;-)

    -Therese

    SvarSlett
    Svar
    1. Den ER god!:o) Anbefales!
      Har et par andre slagere også.
      Kommer etterhvert...

      Fortsatt god helg!:o)

      Slett