MINE FAVORITTOPPSKRIFTER

Som de fleste andre husmødre, har jeg samlet gode oppskrifter gjennom noen år nå.
Noen klassikere blir servert om og om igjen.
Og mange har forlatt bordet med ønsket om oppskrift.

På min tidligere arbeidsplass, var vi mange damer med samme utfodring;
HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG I DAG?????

Det er mulig dere er veldig oppfinnsomme, men jeg må inrømme at man går litt tom til tider.
Vi havner ofte i det gamle sporet - spiser de samme rettene uke etter uke.

Når vi finner en ny favorittrett, blir jeg sååå glad!

På denne siden vil jeg dele mine hittil aller beste favoritter med dere.
Om dere har en god oppskrift å anbefale, blir jeg veldig glad for det også!

BURRITO-PAI
(4-5 porsoner)

Du trenger:
4 kyllingfileter i  biter (stekes med litt salt og pepper)
1 stor purre
1 stor løk
2 paprika (gjerne forskjellig farge)
1 boks creme fraiche
1 glass tacosaus, medium sterk
Ca 5 tortillalefser
Revet ost

Slik gjør du:
Del opp grønnsakene og kyllingfiletene.
Stek kylling, purre, løk og paprika.
Hell så over crme fraiche og tacosaus
og rør godt.
Legg fyllet lagvis i en kakeform/paiform (rund) ,med tortillalefser mellom.
Ha gjerne også litt revet ost mellom lagene.
Det er lurt å begynne med lefse,
slik at den ligger i bunnen
og ha fyll på toppen.
Ha revet ost over
og gratiner i ovnen til osten er smeltet og litt gylden.

Server med tortillachips/ nachos og salat.


Begynn med lefse...


Avslutt med revet ost...


NYT!
Det havnet en del nachos på asjetten etterhvert også...



KYLLING-ENCHILADAS
(4-5 porsjoner)


Du trenger:
1 grillet kylling
8 tortillalefser
1 hakket løk
2 ss smør eller olje
1 post tacokrydder
2 tomater, finhakkede
1 boks mais
2 glass tacosaus
1 beger rømme
300 g revet ost (gjerne cheddar)

Slik gjør du:
Surr løken blank i løk eller olje.
Tilsett kyllingi små biter, og rør inn en pose tacokrydder.
Tilsett finhakkede tomater og mais.
Rør til slutt inn et glass tacosaus.
Blandingen fordeles på lefsene sammen med litt revet ost og rømme (en stripe).
Lefsene rulles så sammen til "pølser"
og legges inntil hverandre i en ildfast form.
Hell over tacosaus og strø ost på toppen.
Stekes i ovn ved ca 225 grader i ca 20 minutter eller til osten bobler.

Serveres med salat, rømme (og nachos).



KYLLINGGRYTE
(ca 4 porsjoner)

Du trenger:
4-5 kyllingfileter
1 pk bacon
2 dl hakket løk
1 hvitløksbåt
1 ts paprikapulver
hønsebuljong (ca 2 dl)
1/2 - 1 beger creme fraiche eller fløte
pepper
250 g champignon

Slik gjør du:
Kyllingfiletene deles i biter og alt (kyllingfilet, løk, bacon og champignon) stekes/ brunes i tur og orden.
Hell alt unntatt champignon over i kjelen med hønsebuljongen,
 og la det småkoke i minst 45 minutter.
Ha i krydder og smak til.
Ha i champignon de siste 5 minuttene.

Serveres med salat og godt brød.


HOT KYLLINGSUPPE
(4 porsjoner)

Dette er en suppe man fint kan be folk på...

Du trenger:
3-4 kyllingfileter
1 til 2 epler
1 stor løk
2 ss karri
2 bokser hakkede tomater
1 dl vann
3 dl matfløte
2 terninger grønnsaksbuljongterninger
1 ts sukker
1/2 dl finhakket persille

Slik gjør du:
Del kyllingen i biter. Skrell og del eplet i små biter. FInhakk løken.
SMelt smøret og ha i karri.
Fres kylling, eple og løk i smøret
og tilsett vann, tomater, buljongterningene og matfløten.
La alt få et oppkok, og la det småkoke i 5 til 10 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Dryss over hakkede krydderurter rett før servering
og ha i noen små biter kyllingkjøtt.
(Vi er ikke så fine på det, og dropper gjerne denne seansen.
Men om en skal ha gjester, så ser det veldig flott ut, da!)
Ha gjerne i en klatt creme fraiche eller rømme.

Server med brød/ hvitløksbrød/ foccacia.

Nyt!

























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar